Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA hjälper honom sluta röka

Publicerad: 28 december 2010, 13:25

I flera år har Hans Mosesson varit ICA-Stig med svenska folket.
I senaste kampanjfilmen släpper han masken och talar till publiken som sig själv om sitt beslut att sluta röka.
– Det är spännande. Det är full aktivitet på Facebook, säger Magnus Wikner marknadschef på ICA till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Hans MosessonMagnus Wikner

Idén till kampanjen föddes i höstas då Hans Mosesson berättade att han ville sluta röka. Efter en diskussion med ICA bestämdes att det skulle bli en del av deras långkörarkampanj med ICA-Stig och hans anställda.

– Det här med hälsa är ett viktigt område för våra kunder och vi vill försöka bidra till en hälsosammare livsstil, utan att komma med pekpinnar, säger Magnus Wikner marknadschef på ICA.

I senaste filmen talar därför Ica-Stig plötsligt till kameran som sig själv, skådespelaren och musikerna Hans Mosesson.

Hans försök att fimpa för gott kan följas via en kampanjsida på Facebook där den som vill också kan lämna ett eget löfte att slopa ciggen.

Magnus Wikner ser inte att det finna några risker med att plötsligt låta en reklamfilm för ICA huvudsakligen handla om privatpersonen Hans Mosesson. Affärskedjans varumärke är så välkänt och så brett att det kan bära många olika budskap.

Hans Mosesson själv hoppas kunna inspirera andra till samma beslut och tror att kampanjen i vart fall kommer hjälpa honom i sin personliga kamp mot tobaken.

”Att ICA frågade mig om jag ville ställa upp i den här kampanjen gav mig en extra knuff, och att gå ut offentligt med sitt beslut gör det ju betydligt svårare att börja igen.” skriver Hans Mosesson på rökstoppkampanjens Facebook-sida.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Hans MosessonMagnus Wikner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.