Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA-Jerrys comeback

Publicerad: 27 augusti 2012, 12:41

Karaktären Ica-Jerry – Glada Hudik-skådisen Mats Melin – är tillbaka i ICA-reklamen.
I våras vann han Titan-ägget på Guldäggsgalan.


Ämnen i artikeln:

ICA-JerryIcaKing

Praktikanten ”Jerry” gjorde entré i ICA-såpan år 2009. Bakom karaktären Jerry står Glada Hudik-skådisen Mats Melin, diagnosticerad med Downs syndrom.

Han blev populär, men tog för ett år sedan farväl som reklampelare. Nu är han dock tillbaka, i den senaste ICA-filmen.

— Det var lite övertalning i våras från både Ica och reklambyrån som spelade in filmen, säger Mats mamma Monica Melin till Nyheter24.

— Han kände att han ville träffa de han jobbade med förut.

På Guldäggsgalan i fjol tilldelades Mats Melin Titan-ägget.

Juryns motivering: "Att  ta kål på gamla fördomar kan ibland vara lika omöjligt som att flytta  berg.  Men om fler går samman är det ändå möjligt och för all framtid  kan det förändra hur vi ser på varandra. Årets Titanägg går till flera  modiga parter som gjorde det möjligt:
• Tack FUB, Förbundet för  utvecklingsstörda barn och ungdomar, som i mer än 50 år arbetat med att  åstadkomma attitydförändringar.
• Tack ICA som valde att sponsra Glada Hudik
• Tack KING för att skapade ICA Jerry, och framför allt:
•  Tack Mats Melin för att du klav rakt in i våra liv och i våra hjärtan  och utmanade våra värderingar i grunden.  Föräldrar till barn med  funktionshinder vittnar om hur attityden har förändrats. Hur deras barn  rätar på ryggen och lyfter blicken när de går till skolan.  Attitydförändringar tar tid. Det finns fortfarande mycket kvar att göra.  Men 2011 fick reklamen en chans att spela en viktig roll som  opinionsbildare och göra världen lite bättre, i ett ovärderligt  samarbete.  Grattis – och ett stort tack!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ICA-JerryIcaKing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.