Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA-Jerrys sköna triumf

Publicerad: 17 april 2012, 14:29

ICA-Jerry.

ICA-Jerry tar hem Titan-ägget!


Ämnen i artikeln:

ICA-JerryGuldägget 2012

Praktikanten Jerry gjorde entré i ICA-såpan år 2009. Bakom karaktären Jerry står Glada Hudik-skådisen Mats Melin, diagnosticerad med Downs syndrom.

Han blev populär, men i höstas lämnade tog han farväl som reklampelare.

Juryns motivering: ”Att ta kål på gamla fördomar kan ibland vara lika omöjligt som att flytta berg.  Men om fler går samman är det ändå möjligt och för all framtid kan det förändra hur vi ser på varandra. Årets Titanägg går till flera modiga parter som gjorde det möjligt:  
• Tack FUB, Förbundet för utvecklingsstörda barn och ungdomar, som i mer än 50 år arbetat med att åstadkomma attitydförändringar.
• Tack ICA som valde att sponsra Glada Hudik
• Tack KING för att skapade ICA Jerry, och framför allt:
• Tack Mats Melin för att du klav rakt in i våra liv och i våra hjärtan och utmanade våra värderingar i grunden.  Föräldrar till barn med funktionshinder vittnar om hur attityden har förändrats. Hur deras barn rätar på ryggen och lyfter blicken när de går till skolan. Attitydförändringar tar tid. Det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men 2011 fick reklamen en chans att spela en viktig roll som opinionsbildare och göra världen lite bättre, i ett ovärderligt samarbete.  Grattis – och ett stort tack!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ICA-JerryGuldägget 2012

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.