Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA:s marknadsdirektör tar över SvFF

Publicerad: 21 maj 2014, 09:26

Håkan Sjöstrand.

Foto: Foto: Martin Löf/ICA.

ICA:s marknadsdirektör Håkan Sjöstrand blir generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet, SvFF. – Det känns väldigt bra, lite som att komma hem faktiskt, säger han i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetHåkan SjöstrandIcaSvFF

Håkan Sjöstrand som haft stora reklamframgångar med ICA-såpan tar över Svenska Fotbollförbundet där han blir generalsekreterare.

Han har ett förflutet som affärsområdeschef på Svenska Spel – och som fotbollsspelare i såväl moderklubben Skiljebo SK som Gefle IF i dåvarande division 1.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha lyckats med rekryteringen av Håkan Sjöstrand. Han kommer att tillföra mycket kraft och kompetens i vårt fortsatta utvecklingsarbete och bli exakt den viktiga motor vi behöver, säger Karl-Erik Nilsson, SvFF:s ordförande, i en kommentar.

Håkan Sjöstrand ser fram emot sin nya topptjänst.

– Svensk fotboll är den marknadsledande sporten som engagerar väldigt många människor, vilket är alldeles fantastiskt, men det är också en spännande affärsutmaning med ett av Sveriges starkaste varumärken, säger han.

Håkan Sjöstrand tillträder senast den 15 november. Biträdande generalsekreteraren Krister Malmsten, förbundets chefsjurist, kliver in som tillförordnad i samband med att nuvarande generalsekreteraren Mikael Santoft slutar den sista augusti.

ICA påbörjar nu rekryteringen av Håkan Sjöstrands efterträdare.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.