Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA-Stig lämnar såpan

Publicerad: 18 januari 2015, 16:49

Hans Mosesson som ICA-Stig.

Efter 13 år är det slut i rutan för Sveriges populäraste reklamkaraktär. Hans Mosessons avsked meddelas i en film som visas ikväll. Se den på Resumé.


Ämnen i artikeln:

Hans Mosesson

ICA-såpan sändes för första gången i november 2001 och är i dag världens längsta reklamkoncept. Huvudpersonen Hans "ICA-Stig" Mosesson fyllde 70 år i fjol. Från att ha varit mest känd för sitt medlemskap i Nationalteatern är han i dag förknippad med ICA i de flesta svenskars medvetande.

När Resumé för ett år sedan frågade honom hur länge han tänkte fortsätta spela sin rosade roll svarade han:  
– Så länge kreatörerna skapar ett underlag för roliga sketcher är jag med.  

Men ikväll visas en film i TV4 där Mosesson tar avsked. Hans sista medverkan som ICA-Stig sker den 1 februari. Till GT bekräftar han att det är dags att gå vidare.
– Det stämmer. Allting har ju sin tid och i samband med att vi pratade med reklambyrån och Ica, flaggade de för att det finns planer på att fortsätta med reklamfilmen i tio år till. Då tänkte jag att nej, nu lämnar jag över stafettpinnen till någon annan.

Hans Mosesson säger att tankarna på att lämna dök upp för ungefär ett år sedan.  
– Jag vill kunna komma vidare någonstans och nu öppnar det sig lite möjligheter som jag tidigare har varit tvungen att tacka nej till. Det ska bli roligt.

ICA:s presschef Ola Fernvall säger till Aftonbladet att ICA-Stig kommer att ersättas.
– Det blir en ny Ica-Stig helt enkelt, det kommer komma inom kort.

Här meddelar ICA-Stig sitt avsked:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Hans Mosesson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.