Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ica-Stig spritt språngande naken

Publicerad: 30 januari 2013, 11:03

Ica:s annons signerad King

Kings nya annons för Ica har redan blivit en snackis. Här poserar reklamprofilen Stig Olsson i bara mässingen med bara en rabarbersjälk som mask. Den vågade annonsen är det första steget i kampanjen "Ta ett grönt år med Ica".


Ämnen i artikeln:

KingIca

King tog hjälp av illustratören Mikael Eriksson när man skulle ta fram sin nya annons för Ica. I går gjorde annonsen premiär som helsida i bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen – och drog mångas ögon till sig.

Annonsen har formen av en klassisk skolplansch med information kring olika frukter och grönsakers påverkan på kroppen – med ett undantag. Mitt bland blomkål, kiwi, blomkål och aprikoser står en spritt språngande naken Ica-Stig i form av en illustration.

– Vi ville berätta mer om fruktutbudet och varför det är nyttigt. Då föll det sig naturligt att göra det i form av en skolplansch, säger Nima Stillerud art director på King till Resumé.

Vad tyckte Hans Mosesson (Ica-Stig) om annonserna?
- Vi stämde av annonsen med honom några gånger under processen så han skulle tyckte det var ok.

Kampanjen "Ta ett grönt år med Ica" har producerats innehåller även en informationsfilm.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KingIca

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.