Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ICA-Stigs ”sista måltid”

Publicerad: 22 januari 2015, 17:27

Frv: Frank Hollingworth, Johan Tesch, Jonas Yrlid, Pontus Thorén, Magnus Skogsberg, Anna Sjöberg, Hans Mosesson, Paul Tilly, Joanna Eriksson, Martin Sööder, Nima Stillerud, Adam Gäfvert, Jesper Stein.

Foto: Servitris på KB.

På onsdagskvällen tackades Hans Mosesson av efter 13 år som ICA-Stig på Restaurang KB. Efter en fixidé förevigades middagen genom en parafras på Leonardo da Vincis kända målning "Nattvarden" – med Mosesson som Jesus. Resumé har fått tillstånd att publicera bilden.


Ämnen i artikeln:

IcaKingHans MosessonIca-StigFrank Hollingworth

Kings creative director Frank Hollingworth, som står längt ut till vänster i bild, berättar att gänget befann sig i restaurang KB:s chambre séparée för att till sist fira av Hans Mosesson. Någon i gänget fick idéen att de var lika många personer som i Leonardo da Vincis världsberömda målning, där Jesus intar den sista måltiden med sina lärjungar.

Givet tillfället omsattes tanken snabbt till praktik, och efter uppställning tog en av restaurangens servitriser bilden med Frank Hollingworths Iphone.  
– Det var kul att larva sig. Någon kom på idén och vi ställde upp på fem minuter. Men sedan blev resultatet ganska bra med målningen i bakgrunden. Jag gav tydliga instruktioner efter förlagan, men jag vet inte om den blev helt rätt, säger han.

Vad ska du göra med bilden?
– Jag har inte riktigt tänkt på det. Det kändes kul att skicka ut den till oss som var där som ett minne av kvällen. Framförallt till Hasse som vi inte kommer att träffa lika ofta längre.

Var det en känslosam kväll?
– Ja, det har varit en känslosam period från inspelning av filmen som nu har gått fram till middagen. Det var en mycket större tillställning tidigare på kvällen på King där Hans Mosesson och ICA-chefen höll tal. Det var känslosamt, men en viktig måltid.

Här är originalet (beskuren):

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.