Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ica stöttar Röda Korsets integrationsinitiativ i ny julkampanj

Publicerad: 19 november 2018, 10:33

Ica har valt ut 27 julprodukter där en del av priset går till Röda Korsets arbete.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetReklamIca

Pengarna kommer främst gå till tre av Röda Korsets intergrationsrelaterade initiativ: mötesplatser runt i landet för att bryta ofrivillig isolering, frukostklubbar på högstadie- och gymnasieskolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, samt en informationskampanj om folkhälsofrågor riktade till nyanlända.

– När julen står för dörren inleder ICA årets insamlingskampanj till förmån för Röda Korset. Vårt mål är att bidra med fem miljoner kronor till Röda Korsets nationella verksamhet för att främja delaktighet och integration. Vi hoppas också kunna skapa möjlighet till fler samarbeten mellan lokala ICA-handlare och Röda Korsets lokala kretsar för initiativ och samarbeten i närmiljön, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Bland produkterna finns allt från den klassiskt julrelaterade kryddan saffran till utvalda julblommor.

– ICA och Röda Korset har samarbetat i snart 20 år och vi är otroligt stolta över det vi hittills har åstadkommit tillsammans. Nu ser vi fram emot att växla upp samarbetet under julen med en insamlingskampanj som gör det enklare för ICAs kunder att vara med och göra skillnad och skapa ett mer inkluderande samhälle, kommenterar Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

Kampanjen pågår från 19 november till 30 december.

Ämnen i artikeln:

Röda KorsetReklamIca

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.