Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Identity Works nedbemannar

Publicerad: 9 december 2011, 09:54

Identity Works skär ned. Ett antal medarbetare får nu lämna byrån. – Vi har haft en tuff höst, säger arbetande styrleseordförande Johan Forsberg till Resume.se.


Det är tuffa tider för de svenska byråerna. De senaste veckorna har såvål Goss som Draft FCB meddelat att de lägger ned verksamheten. Resume.se berättade för två veckor sedan om hur Identity Works får en ny identitet. Nu står det klart att byrån genomgår ytterligare förändringar – den här gången i form av besparningar och bantad personalstyrka.

– Vi har haft en tuff höst, som många andra i branschen, säger Johan Forsberg.

Han fortsätter:

– Det påverkar hur vi ser på 2012. Vi ser på året med en större osäkerhet än vad vi gjorde inför 2011. Vi väljer redan nu att anpasssa kostnadskostymen så att den matchar intäkterna. Vi är måna om att undvika luft i budgeten just eftersom det ser ut att bli ett ansträngt år.

Totalt berörs nu fem fasta tjänster samt två provanställningar av nedskärningarna. Dessutom påverkas avtal med frilansare. Just nu förs förhandlingar med facket.

– Trots det här stora svarta molnet så ser vi faktiskt hoppfullt på framtiden. Vi har utvecklat vårt erbjudande och blivit mer multidisciplinära. Inom de områdena har vi faktiskt sett både tilvväxt och nya kunder. Vi är i en utvecklingsfas och ser det positiva i det  – även om vi så klart önskat att vi inte hade behövt skära ned på våra fasta tjänster

2010 omsatte Identity Works 52,6 miljoner kronor. Man redovisade ett resultat på 6,8 miljoner kronor.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.