Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

If förlorar mångmiljonbelopp mot reklambyrå

Publicerad: 8 september 2014, 12:56

Foto: Colourbox.

Försäkringsjätten IF Skadeförsäkring ska betala nära 3,7 miljoner kronor till FM Reklam. Detta efter ett beslut i Stockholms tingsrätt. Tvisten rör exponering av IF:s varumärke på travbanor i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Tingsrätt

FM Reklam arbetar med försäljning av event, profilering och arenareklam inom travsporten i Sverige.

Bolaget har bland annat avtal med samtliga 33 travbanor i Sverige och med ATG.

FM Reklam hävdar att man inledde ett samarbete med sakförsäkringsjätten IF under förra året gällande exponering av försäkringsbolagets varumärke på travbanor i Sverige, enligt Dagens Juridik.

De både bolagen har därefter hamnat i rättslig tvist eftersom FM Reklam anser att man inte har fått betalt för den tjänst som man har levererat.

Bakgrunden till bråket är att FM Reklam har jobbat med Volvia under många år och att Volvia senare såldes till just IF Skadeförsäkring.

FM Reklam har framförallt jobbat med Lennart Lindorsson på Volvia – han var affärsområdeschef/marknadsansvarig på Volvia under en längre tid.

Av domen framgår att parterna "aldrig träffat avtal genom undertecknande av skriftliga avtal" och att uppdraget har sett ungefär likadant ut storleksmässigt från år till år.

Lennart Lindorsson fick sedermera lämna sitt uppdrag på Volvia och ersattes av Tobias Clewemar.

Denne meddelade i e-post den 8 januari följande till FM Reklam:

"Vi har bestämt oss för att inte ingå ett nytt samarbete med FM Reklam runt travsporten eller Örgryte IS för 2013. Avtalsförslaget för arenareklam 2013 som skickades till Lennart Lindorsson i november 2012 accepteras inte."

Tingsrätten anser dock att det är styrkt att ett muntligt avtal har träffats mellan just FM Reklam och Lennart Lindorsson.

Dels på grund av olika vittnesmål, dels på grund på av olika e-postmeddelanden.

Rätten anser också att FM Reklam genom bevis som fakturor och liknande visat att man har levererat till IF enligt avtalet.

Rätten dömer därmed att IF ska betala nära 3,7 miljoner kronor till FM Reklam.

IF ska även betala rättegångskostnader på nära 550 000 kronor.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Stockholms Tingsrätt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.