Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Iggy (reklam)Pop

Publicerad: 30 oktober 2009, 07:23

I natt spelade Iggy Pop in en ny version av The Passanger. Tillsammans med okända musiker på Nya Zeeland. De spelade flöjt och xylofon hemma i Wellington medan Iggy Pop sjöng i Miami. Om tre veckor kommer reklamfilmen för bredbandsoperatören Orcon.


Iggy Pop.

Det är reklambyrån Special som lyckats övertala Iggy Pop att spela in en ny version av The Passanger, kanske en av rockhistoriens mest sönderspelade låtar.

Därtill med helt okända musiker på andra sidan jordklotet. För en kampanj åt bredbandsoperatören Orcon på Nya Zeeland.

I början av oktober började man med en audition som inleddes med att Iggy Pop i två filmer efterlyste ”gitarrister, basister, trummisar eller någon som bara vill ta av sig tröjan”.

400 musiker sökte jobben, en Facebook-grupp bildades, som under de här veckorna haft 65 000 besökare, och varit platsen för den öppna auditionen.

Iggy Pops nya band består av:
Tia Beaufort, Stephanie Engelbrecht - trumor
Charley Davenport - cello
Ben Jurisich, Sam Logan gitarr
Takumi Motokawa – xylofon
Daniel Tate – bas
Miho Wada – flöjt

Alla är från Nya Zeeland och på pappret ser sättning intressant ut.

I natt har bandet spelat in The Passenger under ledning av Iggy Pop som befunnit sig i studion i Miami. Medan bandet befann sig på Nya Zeeland. Vilket är vitsen med hela upplägget.

– Internet gör det möjligt för kiwis att göra fantastiska saker varje dag och det här hjälper oss att visa det, säger Scott Bartlett, vd på Orcon, till Campaign Brief.

Inspelningen streamades liv på Facebookgruppens sida. Reklamfilmen om inspelningen ska börja att visas från den 17 november.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.