Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ikea anordnar Earth Hour-landskamp

Publicerad: 15 mars 2011, 06:42

Ikea uppviglar norrmännen att slå danskarna under Earth Hour den 26 mars. Till sin hjälp har man Norges förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen.


Den 26 mars möte Norge i Danmark i en kvalmatch för fotbolls-em. Samma kväll genomförs det globala miljöeventet Earth Hour då så många som möjligt ska släcka belysning för att spara energi.

Då passar Ikea på att driva en kampanj där man ska få norrmännen att även slå danskarna i att släcka mest ljus eller i vilket fall hävda att man gör det på norska Facebook-sidan för Earth Hour.

Till sin hjälp har man legendaren och Norges fotbollstränare Egil ”Drillo” Olsen.

– Jag hoppas på dubbelseger för Norge i både fotbolls- och klimatlandskampen. Samtidigt uppmanar jag danskarna att mobilisera inför Earth Hour och ge oss en match, säger Drillo  .

Och nu har den norske miljöministern Erik Solheim engagerat sig i miljökampen mot danskara.

– Släck ljuset i Norge och låt oss visa daskarna att vi är bäst på klimat också, säger miljöministern som riktar en direkt utmaning till de danska regeringskollegorna.

Och på Ikea hoppas man att norrmännen får upp ögonen för energieffektiva lösningar för hemmet. Företrädesvis från Ikea.

– Genom att förena fotboll- och klimatengagemanget når vi ut till ännu fler med det viktiga budskapet om Earth Hour och energieffektiva lösningar i hemmet, säger Nina Schefte, på Ikea Norge.

Det är Ikeas pr-byrå Trigger Oslo som driver kampanjen.

Se sajten

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.