Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IKEA återskapar ikoniska vardagsrum ur TV-historien

Publicerad: 31 maj 2019, 07:43

IKEA återskapar vardagsrummen i The Simpsons, Friends och Stranger Things.

Foto: IKEA UAE

De ikoniska vardagsrummen från The Simpsons, Friends och Stranger Things kommer till liv i en ny IKEA-kampanj.


Ämnen i artikeln:

FriendsIkeaReklam

I en ny kampanj från IKEA i Förenade Arabemiraten återskapar möbeljätten tre av tv-historiens mest ikoniska vardagsrum – genom att endast använda möbler och dekorationer från IKEA. Kampanjen går under namnet "IKEA real life" och är skapad av Publicis Spain.

Adweek skriver att det tog två månader att hitta de rätta produkterna, som sedan sammanställdes och designades i 3D för att så nära som möjligt likna vardagsrummen i de klassiska serierna "The Simpsons" och "Friends" samt Netflix-succén "Stranger Things".

– IKEA:s team har jobbat nära med kreatörerna i månader. De gick igenom hundratals föremål för att hitta de perfekta produkterna till att skapa de ikoniska rummen. Det var en gemensam ansträngning som resulterade i ett fantastiskt resultat. Ett sant bevis på vad IKEA representerar: en plats där alla kan förverkliga vilken ide som helst, säger Vinod Jayan, managing director för Ikea i Qatar, Egypten och Oman, till Adweek.

Förutom att vardagsrummen kommer synas i annonser och i vissa upplagor av Ikea-katalogen, kommer de även gå att se i vissa IKEA-varuhus i Mellanöstern.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

FriendsIkeaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.