Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ikea ber om ursäkt för kvinnocensur

Publicerad: 1 oktober 2012, 11:48

Metro skrev tidigare i dag om att hur kvinnor hade redigerats bort från Ikea-katalogen i Saudiarabien. Nu går Ikeagruppen, som har producerat den omdiskuterade katalogen åt Ikea i Saudiarabien, ut med en ursäkt.


Ämnen i artikeln:

IKEA

– Som producent av Ikea-katalogen beklagar vi den här situationen. Vi  borde ha reagerat och insett att att inte låta kvinnor vara med i den  saudiarabiska versionen står i konflikt med Ikeagruppens värderingar,  säger Josefine Torell, pressansvarig på Ikeagruppen till Sveriges Radio.

Enligt Ikeagruppen, som är en av flera franchisetagare inom Ikea, är det  ett annat företag som är ansvariga för den saudiarabiska  Ikea-katalogen.

– Vad vi gör nu är att vi ser över de rutiner vi har för att kunna säkra  att vi har en korrekt och riktigt presentation av våra erbjudanden ur  ett värderingsperspektiv i alla olika versioner av Ikea-katalogen, säger  Josefine Torell.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

IKEA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.