Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IKEA bjuder hem kunderna

Publicerad: 11 juni 2014, 13:44

Christine Ha lagar mat i Ikeas kök.

Foto: Fredrik Thambert.

IKEA bjuder under sex kvällar utvalda kunder på middag i en lägenhet i Stockholm. Maten står bland annat Christine Ha för, som vann US Masterchef 2012 trots att hon är blind. Syftet är att promota kedjans kök och att sprida fenomenet "supper club".


IKEA gick tidigare ut med en tävling på Facebook till sina kunder om att få komma på besök till en lägenhet och bli bjudna på middag. Lägenheten, som tillhör en Ikea Family-medlem, ligger i Stockholm är utrustad med ett specialbyggt Metod-kök. Gensvaret blev stort, och den här veckan får utvalda gäster under sex kvällar testa på fenomenet supper club.

Redan i måndags och tisdags tjuvstartade satsningen med ett antal inbjudna journalister och matskribenter. De blev bjudna på middag som lagades av Christine Ha, vinnare av den amerikanska upplagan av Masterchef år 2012. Under resten av veckan kommer "vanliga" gäster att få smaka på specialkomponerad middag av de svenska mästerkockarna Markiz Talhaoui och Carl Bodin.   Bakom initiativet står IKEA Sveriges byrå Åkestam Holst.

Syftet är att marknadsföra Metod-köken som kan anpassas efter beställarens villkor. De vill också få spridning på supper club-fenomenet, vilket innebär middagsklubbar där främmande människor träffas och äter middag tillsammans till självkostnadspris.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.