Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ikea-reklam retar upp transsexuella i Thailand

Publicerad: 25 januari 2013, 07:31

En thailändsk grupp som värnar om transsexuellas rättigheter i samhället har gått i taket angående en Ikea-reklam. Möbeljätten uppger nu att man är i full färd med att skriva ett brev där man ber så hemskt mycket om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Ikea

En thailändsk man och hans ”flickvän”, shoppar möbler. ”Kvinnan” får se  att det är rea på kuddar och ger ifrån sig ett litet tjut av förtjusning,  men plötsligt går rösten över till djup mansröst.

Mannen springer iväg åt andra  hållet.

Så ser upplägget ut för Ikeas omdiskuterade reklamfilm i  Thailand. Kampanjen kallas Luem AB, vilket betyder Forget to keep  Hidden.

Thai Transgender Alliance rasar över reklamen och menar att  den inte bara är negativ och stereotypisk, utan även kränker mänskliga  rättigheter.

”Ladyboys” är allmänt accepterat i Thailand och en  viktig del av mode-, skönhets- och nöjesindustrin. De betraktas dock  inte som kvinnor, enligt Reuters.

Ikea håller nu på att skriva ihop  ett brev till Thai Transgender Alliance, där man ber så hemskt mycket om  ursäkt för reklamen, enligt Reuters.

Business Insider rapporterar  samtidigt att Benetton i sin United Colors/Unhate kampanj använder just  en transsexuell modell iförd olika kollektioner från bolaget.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.