måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IKEA:s lekprogram matchar smak för möbler via AR

Publicerad: 20 mars 2018, 10:08

För att marknadsföra Anroid-lanseringen av IKEA:s AR-app har 72andSunny Amsterdam tagit fram gameshowen 'Matchers Keepers' som visar att välja möbler inte behöver sluta med bråk.

Ämnen i artikeln:

72andSunnyIkeaReklam

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Att välja möbler är en vanlig källa till irritation hos människor som lever tillsammans. När IKEA Place lanseras för android passar IKEA och 72andSunny Amsterdam omvandlat det potentiella bråket till ett spel. "Matchers Keepers", visar i tre avsnitt hur par och rumskompisar tillsammans tar reda på hur väl deras smak för möbler matchar.

Programmen leds av bloggaren Caroline Solomon i en pastellfärgad variant av program som 'The Newlywed Game'. 'Matchers Keepers' syftar till att undersöka vilken möjlighet IKEA Place har när det kommer till att rädda äktenskap, familjer och vänskap från konflikter. Hur tjänsten kan användas för att göra det lättare för människor att komma överens i valet av design.

Avsnitten har en lätt ironisk ton och visar på ett ledigt sätt hur oenigheter kring shopping ser ut som fenomen, samtidigt som de presenterar appens funktioner och fördelar. Premissen för gameshowen är enkel: Deltagarna använder IKEA Place för att välja och placera möbler över tre sessioner. Lagen vinner genom att ha gjort liknande val, både när det kommer till objekten och positionering i rummet.

– När vi först lanserade IKEA Place gav vi våra kunder möjligheten att "prova innan du köp" för första gången sedan IKEA etablerades. Kunder uppskattar verkligen det och vi hjälper nu dem att skapa ett bättre liv hemma med AR-teknik, säger Michael Valdsgaard, ansvarig för digital transformation vid IKEA Systems.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev