Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Imam, Eklund och Rapaport i drömlika filmer för IKEA

Publicerad: 3 maj 2016, 08:53

Alexandra Rapaport, Sigge Eklund och Silvana Imam fick spendera varsin natt i en ny säng från IKEA. Deras drömmar blev underlag till tre kortfilmer. Se dem här.


Ämnen i artikeln:

New LandÅkestam HolstIKEAGustav JohanssonSigge EklundReklamfilm

IKEA lanserar nu ett nytt sängsortiment. För att dramatisera den högre kvaliteten och bättre komforten tog varuhuset hjälp av tre välkända profiler: skådespelaren Alexandra Rapaport, författaren Sigge Eklund och artisten Silvana Imam. De har fått sina drömmar tolkade i kortfilmer signerade den flerfaldigt prisbelönta regissören Gustav Johansson på New Land.
– Drömmen är en överdriven känsla av att vilja ha allting. Allting som egentligen inte är menat för mig. Jag spelar på hybris och jag leker Gud när jag säger att jag vill ha en naturkraft. Det är ett språk inom rap som vi använder som en måste förstå innebörden av innan en yttrar sig om det. Känslan av att inte ha haft någonting till att vilja ha allt. Känslan av att ha blivit förtryckt till att ha folk som gör motsatsen, säger rapparen Silvana Imam i en kommentar om sin film.

Att hon ställer upp för varumärket har en särskild förklaring:
– Något av det absolut svenskaste vi har är IKEA och att jag får representera en del av den svenskheten, jag som invandrare och lesbisk, det är mitt sätt att visa på att det finns ett Sverige bortom det vi har fått se på TV.

Byrån bakom kampanjen är Åkestam Holst. De tre kortfilmerna är cirka tre minuter långa och kommer ligga online men även visas som fullängdsversioner på både bio och tv.

– Med kampanjen lanserar vi vårt nya sängsortiment som har både högre komfort och bättre kvalitet. Därför utgick vi från en enkel idé. Får du sova riktigt gott kan du drömma dig genom hela natten. Det är något vi villlyfta fram med de här drömfilmerna, säger Henrik Birkfeldt, projektledare IKEA.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.