Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Imiterar Zlatan – i gps:en

Publicerad: 15 maj 2008, 14:08

Svennis? Lagerbäck? Zlatan?
Nej, Göran Gabrielsson.
Den kände imitatören har anlitats av gps-tillverkaren Tomtom som lagom till fotbolls-EM lanserar svenska röster till navigatorn.


Göran Gabrielsson.

Rösterna – Göran Gabrielssons imitationer av svenska fotbollsprofiler som Zlatan, Svennis och Lagerbäck – kan laddas ner gratis tillsammans med annat material , relaterat till kommande fotbolls-EM.

– Vi har märkt att användarna vill personifiera sitt innehåll och detta är ett roligt sätt att göra det på. Tanken är att vi ska fortsätta spela in aktuella svenska röstimitationer med hjälp av Göran, säger Tomtoms Nordenchef Jens Henriksen i en kommentar.

Göran Gabrielsson har bland annat medverkat i SVT-programmet Babben & co och programmet Public Service i Sveriges Radio. Han är välkänd för sina imitationer av bland annat Göran Persson, Carl Bildt, Carl XVI Gustaf och Sverker Olofsson.

Gabrielsson gläds över uppdraget.

– Att skapa nya röstimitationer är alltid en utmaning, och i det här fallet ställs det riktigt höga krav på röstlikhet eftersom det handlar om så pass korta fraser, säger Göran Gabrielsson.

Lysna på Svennis-imitationen här

Lyssna på Lagerbäck-imitationen här

Lyssna på Zlatan-imitationen här

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.