Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Imponerade som gäst-vd – nu anställs hon

Publicerad: 28 juni 2012, 08:18

Leyla Öfwerström (till vänster) under sin dag som vd.v Golin Harris.

Pr-talangen och Berghs-eleven Leyla Öfwerström, 26, fick vara vd för en dag på Golin Harris. Det gick så bra att hon nu har anställts av byrån.


Ämnen i artikeln:

Golin Harris

I samband med Berghs-evenemanget Career Day i våras kom Golin Harris med ett udda erbjudande – byrån efterlyste en student som ville leda företaget för en dag, med full vd-lön.

Efter blixtintervjuer med 30 personer föll valet på Leyla Öfwerström. Den 9 maj gjorde hon entré på byrån som tillfällig boss – och det blev så lyckat att hon nu har anställts av pr-byrån.

– Leyla är morgondagens pr-stjärna personifierad. Hon utmärkte sig redan  under Career Day på Berghs och fortsatte imponera under sin dag som vd.  Hon har driv, jobbar bra under press och har en personlighet som väl  kompletterar oss andra på GolinHarris, säger Sofia Heidenberg, vd för  GolinHarris.

Leyla Öfwerström får titeln ”Associate Media Specialist”. Det innebär att hon bland annat kommer att  jobba med GolinHarris verktyg för realtidskommunikation The Bridge, med  fokus på digitala kanaler.

– Leyla har ett holistiskt kommunikationsperspektiv med ett starkt fokus  på digitalisering och sociala medier. Vi är väldigt glada över att hon  antog utmaningen som vd och nu är en del av GolinHarris, säger Sofia  Heidenberg.

Leyla  Öfwerström har en fil kand i Media- och Kommunikationsvetenskap från  Stockholms Universitet. Hon har även läst statsvetenskap. Nyligen tog hon examen från Berghs där hon gick kursen i strategisk kommunikation och pr.


Leylas dagbok från den 9 maj 2012, då hon var vd på kommunikationsbyrån GolinHarris för en dag

07:00 ”Jag kliver upp. Äter frukost framför Nyhetsmorgon och lyssnar på  Ekot. Funderar på klädsel och väljer en beige skjorta. Funderar lite  till och byter till en svart istället. Känner ganska direkt att mina  Converse-skor får stanna hemma idag. Jag tar ett par lite mer dressade  istället. Känns mer i vd-stil.

08:30 Jag möter min assistent Karolina Åhlander och stiger in på  kontoret. Har vid det här laget hunnit bli ordentligt nervös. Möts av en  stor blombukett på mitt skrivbord och en lycka till-hälsning från Sofia  Heidenberg, GolinHarris ordinarie vd. Känner mig lite lugnare. Tar en  kaffe.

09:00 Håller morgonmöte med mina nya kollegor. Vi går igenom veckans och  helgens framgångar och vad som är på gång för kommande vecka. Känner  mig fortfarande nervös och hinkar i mig kaffe.

09:30 Går igenom GolinHarris bevakningsverktyg The Bridge tillsammans  med mediespecialisten Anna Hansson, och försöker komma på bra utspel ur  dagens nyhetsskörd. Fasiken vad kul det här är, tänker jag, och känner  mig genast mer avslappnad.

10:00 Dagensstora utmaning. Dags för telefonmöte med GolinHarris  europeiska vd:ar för att gå igenom budget, upphandlingar, rekryteringar  och annat. De frågar om jag gett någon sparken än. Jag svarar att dagen  är lång, så ingen går säker. Nervositeten släpper rejält när alla  skrattar.

11:00 Jag, Sara Wretblad-Carreras, Cecilia Ericson, Sara Fransson och  Peter Laurelli har möte och spånar idéer för en kunds räkning. Jag  babblar på i vanlig ordning och har glömt att jag är ny på kontoret.  Ingen verkar dock ha invändningar. Detkänns tryggt och bra.

12:00 Hela byrån går till Nero och äter lunch.

13:00 Jag och Peter Laurelli, Creative Director, har idémöte för en eventuell ny kund.

14:00 Jag har strategimöte med Mattias af Geijerstam, Johannes  Arvidson-Persson och Peter Laurelli angående ett kunduppdrag. Vi går  igenom processen vecka för vecka och vad som måste göras.

15:00 Får ett samtal av en kund som behöver hjälp med en eventuell kris.  Min lugna attityd är förbi. Svetten lackar och jag försöker fokusera.

17:00 Andas ut efter att ha hjälpt kunden. Går igenom lite mejl och  pratar med enjournalist från Vårt Kungsholmen som är nyfiken på hur min  dag har varit.

17:30 Sofia Heidenberg kommer in på kontoret och överraskar med skumpa!

18:00 Jag tar med mig min stora blombukett och möter upp lite vänner på  en cavabar. Jag andas ut och försöker förstå att dagen är över. Jag  längtar tillbaka. Imorgon är jag student igen."

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Golin Harris

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.