Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Influencerparet Janni och Jon Olsson Delér gör reklam för diktatur – följarna rasar

Publicerad: 29 mars 2022, 11:44

Influencerparet Janni och Jon Olsson Delér tog till synes privatjeten till Saudiarabien i ett samarbete med diktaturens turistbyrå.

Janni och Jon Olsson Delér skänkte först miljonbelopp till krigsdrabbade i Ukraina. Sedan tog de flyget till Saudiarabien för att göra reklam för diktaturen som turistland, vilket har väckt starka reaktioner.


Ämnen i artikeln:

InfluencersReklam

De mänskliga rättigheterna i Saudiarabien är fortsatt begränsade i landet, det finns ingen religions- och övertygelsefrihet, ingen yttrande- eller pressfrihet och människorättsaktivister har dömts till långa fängelsestraff. Det finns dessutom väl dokumenterade rapporter om tortyr, enligt människorättsorganisationer och FN.

Ändå har Influencerparet Janni och Jon Olsson Delér valt att göra reklam för diktaturen, skriver Breakit.  

Under gårdagen, publicerade både Janni och Jon inlägg på Instagram, som sponsras av Visit Saudi, Saudiarabiens turistbyrå. Influencerna skänkte miljonbelopp för de drabbade i Ukrainakriget för några veckor sedan, men gör alltså nu reklam för en diktatur. Vilket följarna reagerade snabbt starkt på.

 

Ämnen i artikeln:

InfluencersReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.