Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Inför internationella flyktingdagen: AR låter folk möta barn på flykt

Publicerad: 18 juni 2018, 11:20

Foto: Skärmdump/Youtube

Med hjälp av AR vill Barnrättsorganisationen Plan International skapa en inblick i flyktingbarnens vardag. Genom att placera en blå dörr på Sergels torg fick förbipasserande en visuell möjlighet att besöka flyktinglägret Nyarugusu i Tanzania.


Ämnen i artikeln:

ReklamKampanjPlan International

På onsdag 20 juni är det nationella flyktingdagen. Det uppmärksammar Plan International med att låta förbipasserande på Sergels torg gå igenom en blå dörr och besökta flyktinglägret Nyarugusu i Tanzania.

– Det här lägret bestod av tusentals tält där barnen inte hade en enda dörr att stänga om sig. Det skapade en enorm otrygghet och flickorna blev särskilt utsatta, säger Agnes Björn, som arbetade på plats i flyktinglägret Nyarugusu, i en kommentar.

Tillsammans med byrån IVAR Stockholm, som skapar och utvecklar interaktivt berättande genom VR, AR och 360, har man tagit fram en AR-upplevelse som ska få besökarna att få en inblick i flyktingbarns vardag.

– Vardagen i ett flyktingläger är tuff, de flesta av oss har aldrig tidigare kommit så här nära en verklig inblick, säger Agnes Björn, nordisk humanitär chef på Plan International, i en kommentar.

35 miljoner barn befinner sig på flykt världen över och i den nya kampanjen vill man visa att alla barn har rätt till trygghet. Organisationen Plan International jobbar bland annat med att skapa barnsäkra platser i flyktingläger, där barn ska kunna känna sig trygga.

Utöver AR-upplevelsen har man även tagit fram en hemsida med 360-upplevelse. Den hittar du här.

Kampanjfilm kan du se här:

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.