Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Inga pengar från SD

Publicerad: 7 september 2010, 08:38

Sverigedemokraternas reklamfilm började sändas i TV4:s nischkanaler igår. Men Resume.se kan nu avslöja att partiet ännu inte har betalat, trots att förskottsbetalning krävs. Ändå fortsätter filmen att visas som planerat.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtErik AlmqvistSverigedemokraternaTV4

TV4 sänder – trots att pengarna dröjer. Foto: Andreas Elgstrand.

TV4 har som regel att förskottsbetalning krävs om kunden köper reklamspottar direkt av kanalen, utan att en mediebyrå finns med som mellanhand. Enligt en högt uppsatt källa inom kanalen ska de annonsörer som inte har betalat i förskott bli av med hela sitt planerade köp av spottar.

Men i fallet med Sverigedemokraterna , som inte har någon mediebyrå, tänker TV4 fortsätta visa filmerna trots att de inte har betalat.

– Alla avtalen ser olika ut, och vi diskuterar inte hur de enskilda uppgörelserna ser ut. Men det är alltid så när man sysslar med affärer att det finns ett regelverk och sen måste man föra en dialog med kunderna, säger Gunnar Gidefeldt, marknadschef på TV4.

Enligt Erik Almqvist, pressekreterare på Sverigedemokraterna, kommer partiet att betala om två dagar.

– Fakturan går iväg den nionde.

Har ni betalat något i förskott?

– Nej, hela summan går iväg då.

Hur kommer det sig?

– Det är det förfallodatum som de har angivit.

Den här veckan går deras reklamfilm i TV4 Fakta och TV4 Sport. På fredag går den upp i huvudkanalen. Den version som visas är den självcensurerade filmen som släpptes efter att den första blev stoppad. Enligt Erik Almqvist kan det bli aktuellt att kräva kompensation av Fyran.

– De har brutit kontraktet. Då kanske de är skyldiga kompensation eller något åt det hållet. Men spottarna i sig får man betala för och det tycker jag är rimligt, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.