Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Ingen fara för medarbetarna”

Publicerad: 8 april 2014, 09:15

Sergej Belinski, chef för Citat i Charkiv, Ukraina.

De senaste oroligheterna i Charkiv i Ukraina äventyrar inte svenska byrån Citats verksamhet i staden – i alla fall inte än. – De proryska protesterna har varit inne i centrum, men vid kontoret är det lugnt, säger Sergej Belinski, chef för Citat i Ukraina, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Citat

I morse gick en ukrainsk "antiterrorstyrka" in mot de  proryska grupper som ockuperat myndighetsbyggnader i Charkiv, i östra  Ukraina. 70 personer ska ha gripits, uppger DN.

I staden har kommunikationsbyrån Citat ett kontor. Byrån har formulerat en krisplan för sina medarbetarna som erbjudits svenskt visum om oroligheterna eskalerar.

Sergej Belinski
, chef för Citat i Ukraina, är pappaledig i Stockholm, när Resumé når honom. Han har fått rapporter om senaste nytt. Medarbetarna får jobba hemifrån om de vill, men alla har tagit sig till kontoret.

– Varje helg kommer det 500 betalda ryska turister för att demonstrera, som menar att det rör sig o arrangerade aktioner, understödda av den ryska regimen.

– I nuläget är det ingen fara för våra medarbetare, säger Sergej Belinski.

Citat köpte Sergej Belinskis byrå i Charkiv för fem år sedan.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Citat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.