Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ingen försäljning - inget betalt

Publicerad: 18 maj 2009, 14:37

Eriksson Med Flera testar ett nytt sätt att locka till sig kunder i lågkonjunkturen. Med nya kunden Rebuz Kidz tar de bara betalt vid resultat.


Reklambyråns event för Rebuz Kidz

Reklambyrån Eriksson Med Flera började samarbeta med Rebuz Kidz i slutet av april. Nu kommer första kampanjen, i form av ett event. Men reklambyrån är inte säkra på vad de får betalt för jobbet. Kontraktet bygger på att reklambyrån fakturerar efter uppmätt resultat. En grundpeng har de dock satt upp som säkerhet.

– Jag kan jag inte gå in helt på exakt ekonomisk lösning i siffror. Men vad vi har gjort i detta fall är att vårt arvode till största del kommer ifrån det resultat vi uppnår under kampanjen. I botten finns en liten grundplåt som ligger som säkerhet för utgifter men den största delen är kopplad till kampanjens resultat, säger Pigge Hall, byråledare på Eriksson Med Flera.

I denna kampanj mäter reklambyrån resultatet efter kampanjkoder som är kopplade till erbjudanden
– Vi kommer även att mäta den ökade trafiken på sajten för att se vad kampanjen ger i form av kännedom.
Betalningsmodellen har presenterats för ett par andra kunder. Två sådana konton ligger just nu i pipelinen.

Hittills har Eriksson Med Flera dock inte använt betalningsmodellen som argument i någon pitch.
– Nej inte än. Viljan hos oss finns men det gäller att hitta relevant mätmetoder för att kunna genomföra detta som en prismodell. Det här är ett marknadserbjudande för att vara mer attraktiva. De här tiderna kräver att man står lite mer på tå. Det är ett sätt att presentera sig för kunderna som visar att vi står för det vi gör, säger Pigge Hall.

Kampanjen för nya kunden bygger på ett event med ett klädstreck.
– Det här är vårt första event för dem. Det kommer vara på plats i två månader. Sedan kommer det banners. Tre kampanjdelar är bokade. Vi pratar även om att göra mer med kunden men det här är det som vi bestämt initialt.

Rebuz Kidz säljer barn- och babykläder på nätet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.