Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Inget lejon till Sverige i Film Craft

Publicerad: 26 juni 2010, 09:24

Det blev en film för Philips som tog hem Grand Prix i den nya kategorin Film Craft. Dock inte svenskregisserade Philips Carousel, utan Englandsproducerade The Gift.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Philips Carousel, regisserad av Adam Berg, med produktionsbolaget Redrum och DDB Amsterdam var nominerade i nya kategorin Film Craft, en kategori avsedd att se till hantverket i reklamfilmer.

Carousel som vann Grand Prix förra året nådde inte fram och belönades inte ens med ett bronslejon.

– Det är en väldigt bra film, men i konkurrensen med de andra fanns det filmer som vi tycker var bättre i år, säger Jon Kamen, jurypresident i Film Craft till Resume.se.

Över 1000 filmer hade skickats in, Philips Thomas, vd för Cannes Lions hade trott på runt 500 filmer, så han var mer än nöjd.

– Det var spännande och skrämmande att ta fram och presentera en ny kategori, men med tanke på responsen vi fått var detta en efterlängtad kategori, säger han.

Filmen som kammade hem Gran Prix- The Gift var en uppföljning på Carousel där Philips  utmanade RSA:s regissörer att utifrån ett gemensamt tema skapa innovativa kortfilmer i valfri genre för att visa de filmupplevelser Philips TV kan erbjuda. Mer än 45 förslag kom in och av dessa valdes fem ut för produktion. Carl Erik Rinsch är regissören bakom The Gift som är en     äventyrlig actionthriller i ett futuristiskt Moskva.

Föga förvånande kammade USA hem flest lejon- 17 stycken. England blev god tvåa med 12 lejon.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.