Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ingo – en av världens mest innovativa marknadsförare

Publicerad: 14 februari 2017, 12:22

Reklambyrån Ingo finns med på Fast Companys prestigelista före jättar som Droga5 och Wieden+Kennedy.


Ämnen i artikeln:

InnovationMarknadsföringIngo

Fast Companys nya lista "Most Innovative Companies in the World" släpptes under måndagseftermiddagen. Rankingen är baserad på Fast Company:s egen undersökning där tusentals företag från hela världen granskats. Toppar 2017 års lista gör Amazon medan svenska Spotify hamnar på plats tio. Svenska reklambyrån Ingo hamnar på en sjätteplats i sektionen "Advertising & Marketing". Kategorin toppas av Facebook medan den svenska reklambyrån hamnar före prominenta aktörer som Droga5 och 20th Century Fox.

– Det har varit ett galet år där vi har vunnit mycket för ett par, tre kampanjer, men jag undrar om inte detta är den yttersta fjädern I hatten. Fast Company har varit så ouppnåligt att jag inte ens tänkt tanken att vi skulle hamna där. Nu har vi visat att man inte behöver vara störst I världen för att mätas med de som är störst I världen. Tar emot detta med stor ödmjukhet, säger Björn Ståhl, kreativ chef på Ingo i en kommentar.

Fast Companys motivering:

"For using technology to give tourism a personal touch". Detta syftar till byråns hyllade kampanj The Swedish Number, som sedan den släpptes i april 2016, rönt stora framgångar. Både för Sverige som land där kampanjen fått global spridning och med 9,3 miljarder media impressions räknas som en av de största kampanjer som gjorts. Kampanjen har också belönats i många reklamtävlingar. INGO har tidigare blivit vald till världens tredje bästa reklambyrå i reklam VM I Cannes och "Agency of the year" I Eurobest.

Världens mest innovativa företag inom marknadsföring

1) Facebook
2) Kenzo
3) FX Networks
4) R/GA
5) NetScout
6) Ingo Stockholm
7) Droga 5
8) Wieden+Kennedy
9) 20th Century Fox
10) Venables Bell & Partners

Världens mest innovativa företag

1) Amazon
2) Google
3) Uber
4) Apple
5) Snap
6) Facebook
7) Netflix
8) Twilio
9) Chobani
10) Spotify

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.