Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

INGO plockar in filmveteran

Publicerad: 13 november 2013, 13:16

Foto: Pressbild.

INGO har anställt Pia Dueholm som ansvarig för byråns filmproduktion. Hon kommer närmast från Acne Production och har dessförinnan varit på Partizan i London under 11 år och ligger bland annat bakom succén ”Evian Roller Skater-babies”. Hon har också arbetat på Lars von Triers bolag Zentropa.


Ämnen i artikeln:

PartizanBjörn StåhlAcneIngo

INGO har tidigare arbetat med extern byråproducent.

Rekryteringen  innebär att Pia Dueholm får ansvaret att leda byråns val av regissörer  och produktionsbolag för såväl traditionella som digitala medier.

Hennes uppgifter blir också att stärka byråans totala erbjudande inom film.
–  Pia är en av Skandinaviens mest erfarna producenter så vi är väldigt  glada att få hit henne. Hennes närvaro kommer främja vårt arbete och  glädja våra kunder, säger Björn Ståhl, Executive Creative Director, ECD,  på INGO i en kommentar.

Pia Dueholm inledde karriären på Lars von  Triers bolag Zentropa film i Köpenhamn och har bland annat gjort film  med Susanne Bier och Gitta Nörrbu.

Hon flyttade därefter till London och började på Partizan, där han blev en central producent i stora projekt.

Pia Dueholm har arbetat med regissörer som traktor, Michael Gondry och Antoine Bardou-Jaquet under sina elva år på Partizan.

Hon har bland annat gjort ”Roller skater babies” för Evian och även suttit med i Cannes jury.

–  Det är första gången jag jobbar på byråsidan men jag har funderat på  det ett tag. Jag har tidigare gjort film med INGO och det känns som helt  rätt byrå att gå till.

INGO ska dock inte haka på trenden med att bygga en egen filmavdelning.

–  Jag tror helt enkelt inte på det. Vi vill ha fullständig frihet att  välja det som är bäst för projektet vad gäller produktionsbolag,  regissör och post produktion. Och för att få ner kostnader är konkurrens  alltid bäst, säger Björn Ståhl i en kommentar.

INGO siktar på att producera 40-50 reklamfilmer under nästa år under ledning av just Pia Dueholm.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.