Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

INGO varslar personal efter Astra Zenecas beslut

Publicerad: 19 februari 2016, 13:12

UPPDATERAD. Runt nio personer kan tvingas lämna reklambyrån INGO. Detta som en konsekvens av att storkunden Astra Zeneca valt att västentligt minska uppdraget.


Ämnen i artikeln:

IngoHåkan Karlsvärd

Astra Zeneca har länge varit en av INGO:s absolut största kunder. Enligt Resumés uppgifter har byråarvodet legat mellan 10-20 miljoner kronor per år.

Men nu har läkemedelsjätten valt att dela upp uppdraget på byråer runt om i de nordiska länderna istället för att samla allt hos INGO. Därmed måste byrån agera genom att minska personalstyrkan. Enligt ett pressmeddelande är det cirka nio personer som kan få gå som en konsekvens av kundförlusten.
– Istället för att ha en byråleverantör har de valt flera byråer. Då ändras omfattningen på vårt uppdrag med snabb kraft. Därför tvingas vi anpassa verksamheten, säger vd:n Håkan Karlsvärd.

Hur stort är uppdraget?
– Jag kan inte uttala mig om det, hur det har sett ut eller hur det förändras.

Vad blir nästa steg?
– Vi har informerat personalen i dag. Eftersom det lagts ett varsel måste vi se till vilka fackliga tillhörigheter som finns och sedan kalla till förhandling.

Hur känns det?
– Det känns oerhört jobbigt på flera sätt. Det är kollegor och vänner som påverkas, så det är väldigt tufft.

LÄS MER: Josefine Richards är ny cd på INGO

INGO fortsätter att arbeta med Astra Zeneca i Sverige och kommer framgent att behålla "ett starkt läkemedelserbjudande". De uppger att de för diskussioner med flera varumärken inom segmentet om framtida samarbeten.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IngoHåkan Karlsvärd

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.