Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Inlägget i vinstdebatten: Fotbollssex med Anton Hysén

Publicerad: 14 oktober 2015, 10:44

John Alvbåge och Anton Hysén i Vårdföretagarnas kampanjfilm

Vårdföretagarna tar en sängkammarscen till hjälp i sitt försvar av valfriheten. I den nya kampanjfilmen med karaktären Systemmannen blir fotbollsspelarna Anton Hysén och John Alvbåge boktavligt talat tagna på sängen av denne nostalgiske vän av ordning och reda – som har synpunkter på hur sexuell samvaro bör gå till.


Ämnen i artikeln:

Anton HysénReklamkampanjReklamfilm

Frågan om vinster i välfärden är högt upp på den politiska agendan. Kampanjen Systemmannen ska få allmänheten att uppmärksamma Vårdföretagarnas sajt "Vi gör skillnad". Sajten argumenterar för valfrihet och mångfald i vård och omsorg och ska få besökarna fördelarna med valfriheten i vården och omsorgen.

I korta filmer vill Vårdföretagarna visa hur fel de anser att det blir när man inte får välja själv. Vårdföretagarna är mycket nöjda med kampanjens utfall så här långt. De första fyra veckornas filmer har visats 137 000 gånger, och mer än var tredje visning har lett till ett besök påvigorskillnad.se.

– Vi ser att vi når nya målgrupper som tidigare inte kände till de politiska hoten. För att ha valfrihet i välfärden måste det finnas privata vårdgivare, och om politikerna tar bort möjligheten att driva vårdföretag som vanliga aktiebolag kommer i förlängningen mångfalden och valfriheten att försvinna, säger Håkan Tenelius, näringspolisk chef hos Vårdföretagarna i ett presssmeddelande.

I den senaste kampanjfilmen hittar Systemmannen Anton Hysén och IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge i sängen och kan inte låta bli att ha synpunkter på hur sexuell samvaro bör gå till.

De hot mot valfriheten som Vårdföretagarna vill uppmärksamma allmänheten på är dels den statliga utredning som regeringen och Vänsterpartiet beställt av Ilmar Reepalu som ska föreslå flera åtgärder som hindrar aktiebolag att bedriva vård, dels beslut i stat, kommuner och landsting om återkommunalisering, avskaffade valfrihetssystem och sänkta ersättningar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.