Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Inspirerades av ”Sveriges bästa chef” – söker reklamjobb via Instagram

Publicerad: 30 mars 2015, 08:24

Jenny Lundgrens kampanj.

Siri Andersson tänkte tvärtom när hon sökte "Sveriges bästa chef" och fick drömjobbet på Springtime. Det inspirerade studenten Jenny Lundgren som har gjort en liknande anställningskampanj. – Här är det jag som är priset och målet, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Siri Andersson

När Siri Andersson sökte "Sveriges bästa chef" blev genomslaget stort. Hon uppvaktades snabbt från byråer och fick över 3000 jobbförslag.

Inför sommarens stundande examen vill Jenny Lundgren uppnå en liknande effekt och har därför startat ett Instagramkonto för det syftet. Där har hon lagt upp ett minst sagt annorlunda cv för att visa hur hon tänker kring kommunikation och reklam. I samband med att kontot öppnats har hon också gjort utskick till några utvalda byråer som vore drömmen att jobba på. Breven leder vidare till hennes Instagramkonto.

– Jag har några förhandsfavoriter som vet om det själva, eftersom de har fått ett nomineringsbrev som lyder: "grattis till nomineringen" och så leder de in till mitt Instagramkonto. Jag har alltid haft en förkärlek för kryptiska meddelanden. På mitt konto välkomnar jag också arbetsgivare att höra av sig, säger Jenny Lundgren och fortsätter:

– Jag tyckte att Siri Anderssons sätt att söka jobb var väldigt kreativt eftersom hon drev det åt andra hållet och var en föregångare. Den som har kompetens har också en makt att kunna välja. Jag ville spinna vidare på hennes spår och erbjuda mig i stället för att vänta på att arbetsgivarna ska lägga ut jobben.

I dag studerar Jenny Lundgren marknadskommunikation och IT på Stockholms universitet och gör praktik på Storyrelations. Drömmen är att få jobba som copy på en reklambyrå eller som pr-konsult på en pr-byrå.
På anställningskampanjen har hon lagt en halv arbetsdag.

Vad hoppas du på?
– Jag hoppas få respons från de byråerna jag flörtar med, men också några som jag själv inte har tänkt på. Jag är öppen för några härliga överraskningar. Sen vill jag mötas upp med relevanta arbetsgivare och hoppas givetvis att det här leder till ett drömjobb för mig. Jag hoppas också att kunna inspirera andra som sitter i samma situation som jag. Att vara med och skapa en ny våg av anställningskampanjer. Det behöver inte vara svårare än så här.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Siri Andersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.