Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Inspireras av personer som gör saker och inte bara pratar"

Publicerad: 8 mars 2011, 19:45

Den 10 mars är det årets andra Resumébar. Temat är utomhusreklam och under kvällen kommer alla att kunna rösta på ett av sju bidrag. Inför baren kommer Resume.se att prata med personerna bakom kampanjerna. Idag berättar Henric Almquist, ad på Storåkers McCann, om vad han inspireras av och hur han hittar nya uppslag.


Ämnen i artikeln:

Resumébar ute

Vad inspireras du av i livet?
– Jag inspireras av personer som gör saker och inte bara pratar. Min gamla kollega Eric Ericson tycker jag är urtypen av en sådan person. Det känns som om han aldrig låter en idé stanna vid att bara vara en idé. Exempelvis miljonprojektet för fåglar på kulturhusets tak var ju fullkomligt briljant. Sen så blir man alltid inspirerad varje gång man passerar länsgränsen in till Dalarna, trots att det var 10 år sedan jag flyttade därifrån så kallar jag det fortfarande för att åka hem, säger Henric Almquist till Resume.se.

Var fick du idén till kampanjen ifrån?

– När man jobbar med den fantastiska kunden Polarpriset så har man alltid artisternas musik att inspireras av. Steve Reich är en av världens främsta minimalister så en minimalistisk enhet kändes som rätt väg att gå.

Hur inspireras du i ditt jobb?
– Jag försöker se till att ha projekt igång vid sidan av jobbet, för att på något sätt lura mig själv att livet består av mer än reklam och mina barn. Ur de projekten kommer det då och då upp saker som kan inspirera mig när jag sitter vid min arbetsyta.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Resumébar ute

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.