Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Inte överraskande att barnen blir impotenta”

Publicerad: 5 december 2013, 07:49

Rysk stats-tv hetsar mot ”Biss och Kajs”.

Foto: SVT.

SVT:s barnprogram ”Biss och Kajs” lyfts i rysk stats-tv fram som ett exempel på västerländsk dekadens, i ett försök att kväsa den EU-vänliga ukrainska oppositionen.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtBarnkanalen

– Sverige har sett en kraftig ökning av barnaborter, tidig sexdebut är normen, från nio års ålder, och det är inte överraskande att barnen blir impotenta redan vid tolv års ålder. Där har ni era europeiska värden när de är som bäst, säger nyhetsankaret Dimitrij Kiselev i programmet ”Vesti” i den första ryska kanalen, Rossiya 1.

Där pekas även Sveriges utrikesminister Carl Bildt som en syndabock, skyldig till att ha ”iscensatt oroligheterna i Ukraina som hämnd för det svenska militära nederlaget i Poltava 1709”.

SVT:s Barnkanalens program ”Biss och Kajs” får också en släng av sleven. Programmet ses som ett exempel på hur sjukt det värsterländska samhället är.

Safa Safiyari
, chef på Barnkanalen, avfärdar att "Biss och Kajs" skulle vara ett dekadent program.

– Absolut inte. Det här är ett väldigt uppskattat program både bland barn och deras föräldrar. Barnen undrar ofta varför vi kissar, varför vi bajsar, varför har vi snor och varför har vi hår. Då har vi försökt besvara de frågor som de flesta barn ställer och undrar över, säger han till Aftonbladet.

Den ryska ambassadens pressattaché i Stockholm avböjer att lämna en kommentar.

Carl Bildt tycker inte att det ryska programmet är värt någon uppmärksamhet på grund av ”osakligheter, sakfel och hisnande slutsatser”.

– Värre är nog att det också från ryskt håll sprids falska uppgifter om vad Ukrainas avtal med EU innebär, säger Bildt till Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carl BildtBarnkanalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.