Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Intel sparkar ut McCann Erickson

Publicerad: 15 januari 2009, 07:36

Amerikanska it-jätten Intel sparkar ut sin huvudbyrå McCann Erickson och ersätter delvis med nästan okända San Francisco-byrån Venables Bell & Partners.


McCann Erikson är en av världens största byråer och har varit huvudbyrå på Intel i tre år. Många i den amerikanska reklambranschen trodde att byråns tid på Intel var över redan 2007 när man presenterade en printkampanj som många ansåg hade rasistiska undertoner.

Nu åker storbyrån till ut. Vilket betyder början på en ny byråstrategi för Intel. Från och med nu jobbar företag med en ”open-source”-modell i sitt samarbete med reklambyråer, säger en talesman på Intel till New York Times .

Det betyder att Intel ska använda ett nätverk av olika byråer i stället för en huvudbyrå. Av sina byråer fortsätter Inte jobba med Doremus; Razorfish; och MRM.

Venables Bell & Partners blir nya byrån som ska a hand om varumärkesannonsering åt Intel. Byrån bildades 2001 och ingår inte i något stor byrånätverk. De sista åren har byrån fått framgångar med en rad stora kunder som Audi America och HBO.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.