Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Intellecta i slutfasen för större byråköp

Publicerad: 30 augusti 2013, 14:10

Yann Blandy, koncernchef på Intellecta.

Foto: Pressbild.

Intellecta är i full färd med att köpa uppemot 60 procent av aktierna i en nordisk digital kommunikationsbyrå. Affären väntas bli klar i slutet av september alternativt början av oktober.


Ämnen i artikeln:

Intellecta

Intellecta meddelar att man har slutfört försäljningen av sitt  affärsområde Infolog, vilket är verksamt inom grafisk produktion och  informationslogistik.

Intellectas försäljning är ett led i en  satsning på fullt fokus på Consulting-verksamheten. Affären är värderad  till 200,5 miljoner kronor på skuldfri basis och Intellecta får idag,  fredag, 101 miljoner kronor av köpeskillingen.

Intellecta konstaterar att tillskottet på drygt 200 miljoner kronor motsvarar 85 procent av Intellectas börsvärde igår, torsdag. Intellecta ska också föreslå en utdelning på 6 kronor per aktie vid nästa årsstämma just på grund av Infolog-försäljningen.

Intellecta informerar också om att man befinner sig i slutfasen för ett förvärv av en nordisk digital kommunikationsbyrå.

Planen är att köpa cirka 60 procent av bolaget, det vill säga långt över en majoritet av aktierna.

Affären väntas bli klar i slutet av september alternativt början av oktober.

Målsättningen är att byråförvärvet ska tillföra 50 miljoner kronor per år i byråintäkter.

Intellectas  kommande förvärv är det första inom ramen för Intellectas nya strategi.  Det vill säga att växa genom strategiska förvärv inom digital  kommunikation samt genom organisk tillväxt med bibehållen god lönsamhet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Intellecta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.