Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Intellecta vänder till vinst

Publicerad: 20 februari 2015, 09:30

Yann Blandy, koncernchef på Intellecta.

Intellecta-koncernen vände minus till plus under fjolåret. I samband med förvärvet av Blink Reaction i vår räknar de med att nå en omsättning på 500 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Yann BlandySpringtime-Intellecta

Under 2014 omsatte Intellecta 393 (262,5) miljoner kronor. Den samlade byråintäkten steg med 67,7 procent till 291 miljoner kronor och rörelseresultatet vändes från en förlust på -18,3 miljoner kronor till en vinst på 1,6 miljoner.  

– Trots att utvecklingen med anledning av omvärldsfaktorerna gått långsammare än vi hade hoppats, är det med stor glädje jag kan konstatera att det sista kvartalet innebar en förbättring när det gäller resultat, tillväxt och likviditet, och att vi därmed kunde infria vår prognos, säger Yann Blandy, vd och koncernchef för Intellecta i ett pressmeddelande.

Affärsområdet Digital överträffade sina mål medan Strategic Communcations tappade i omsättning.  

Som tidigare kommunicerats köper Intellecta 80 procent av aktierna i Blink Reaction LLC. Bolaget kommer att konsolideras i Intellecta per den 1 april 2015 och då räknar koncernen med att omsätta runt 500 miljoner kronor.

Samtidigt meddelar Intellecta att de ska öppna ett produktionsbolag i Vietnam med 25 anställda under 2015.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.