Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Intellectas vinst: 28 miljoner

Publicerad: 27 augusti 2010, 08:50

Den börsnoterade kommunikationskoncernen Intellecta gör 28 miljoner i vinst första halvåret, samtidigt som de minskar omsättningen. Förklaringen till den positiva resultutvecklingen ligger främst i minskade personalkostnader.


Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

Intellectas halvårsrapport visar att de förbättrar sitt resultat med 45 procent samtidigt som omsättningen minskar med 4,3 procent jämfört med samma period förra året.

I Intellectakoncernen ingår bland annat Intellectas egen konsultverksamhet, varumärkesbyrån Rewir, reklambyrån Hilanders och reklambyrån Bysted med verksamhet i Malmö och Danmark.

Men i koncernen finns också en omfattande verksamhet inom informationslogistik, med tryckerier och logistikföretag.

Och det är det senare affärsområdet Infolog, som svarar för det främsta förbättringen av resultatet. Affärsområdet Consulting backar däremot i resultat. Från 18,3 miljoner första halvåret 2009 till 17,1 miljoner första halvåret 2010.

Men på det senare affärsområdet är förändringen i omsättning också mindre liksom personalminskningarna små. Det är frmaförallt på Infolog man minskat personalstyrkan.

– Vi gör ett av de starkaste resultaten under de fem senaste åren, summerar Richard Ohlson, Intellectas vd och koncernchef i halvårsrapporten.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.