Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Internationellt prisbelönt regissör till DDB FIlm

Publicerad: 30 oktober 2013, 09:54

Andrej Landin

Foto: Pressbild

Han har vunnit Grand Jury Prize för bästa film i BAFTA Los Angeles. Nu börjar Andrej Landin på DDB Film.


Ämnen i artikeln:

DDB

Andrej Landin var toppstudent på filmskolan Chapman University. Hans kortfilm "Into The Silent Sea" vann i BAFTA Los Angeles Awards - i konkurrens med studenter från alla stora filmskolor i Kalifornien.

Nu börjar 25-åringen på DDB Film samtidigt som hans prisbelönta kortfilm går upp på filmfestivaler världen över.

– Vi har börjat titta efter att utveckla egna regissörer för vissa av våra filmuppdrag. Genom att låta regissör vara från start tillsammans med arbetsgrupp och kund kan vi omsätta idéer till filmer på ett effektivt sätt. Jag fastnade för Andrej efter sett han filmer.Vi träffades och satte igång med projekt ganska omgående. Andrej har ett brett filmkunnande och en god förmåga att förmedla budskap och skapa relevans. Det känns redan mycket lovande. Han kommer börja jobba som regiass men även driva egna projekt, säger Stefan Falk, vd för DDB Film.

Andrej Landin är uppväxt i Älmhult men flyttade till USA redan 2008 och studerade filmregi vid Chapman University. I maj i år och blev utsedd till bästa regissör i sin årskull.

– Jag har haft en fantastiskt rolig och lärorik tid i USA men det känns jättebra att vara tillbaka i Sverige, och givetvis spännande att få börja jobba med reklamfilm, säger Andrej Landin.

I november har filmen "Into the Silent Sea" sin internationella premiär (utanför USA) på Asiana International Short Film Festival i Seoul, Sydkorea.

– Det var framförallt DDB:s upplägg med möjligheten att vara med från starten av ett projekt som lockade mig. Det ger mig chansen att kunna jobba med egna projekt och få tiden att utvecklas och växa in i branschen, säger Andrej Landin.

Andrej Landin har tidigare varit intern hos B-Reel Films i Los Angeles och började på DDB Film i oktober.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.