Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Internet blir interaktiv i Guldägget

Publicerad: 3 november 2008, 11:52

Många digitala byråer har varit kritiska till Guldäggets kategori "Internet". Kritiken har gått ut på att den varit för bred och generell. Nu görs den om.


Liksom designkategorin kommer internetkategorin, som byter namn till interaktiv, att ha tre undergrupper i nästa års Guldäggstävling.

Dessa blir sajter, interaktiv annonsering och övrig digital media. Företags- och kampanjsajter samlas i gruppen sajter, mobilmarknadsföring, banners och sökordsmarknadsföring samlas i gruppen interaktiv annonsering.

I gruppen övrig digital media hamnar applikationer, digitala events och widgets. ­ Detta är den kategori som växer snabbast. De senaste åren har den varit väldigt spretig och juryn har fått jämföra banners mot gigantiska kampanjsajter.

– Genom den här indelningen hoppas vi göra det tydligare för dem som skickar in bidrag och enklare för juryn att bedöma dem, säger Digge Zetterberg, projektledare för Guldägget på Reklamförbundet.

Fortfarande kommer bara ett guldägg att delas ut i kategorin, trots de tre undergrupperna. Det kommer också bara att vara en jury i kategorin.

Digge Zetterberg ser detta steg som ett första som kan komma att förändras igen, beroende på hur denna lösning fungerar. I förlängningen finns tanken på att detta skulle kunna bli helt nya, egna kategorier. ­ Det här är en början och det ska bli spännande att se hur det fungerar. Jag kan tänka mig att det på sikt blir fler kategorier, men vi är inte där ännu, säger hon.

FAKTA
Interaktivt /Kategori A:
Sajter
Innefattar kampanjsajter och företagssajter.

Interaktivt / Kategori B:
Annonsering
Innefattar bannrar, mobil marknadsföring och sökmarknadsföring

Interaktivt / Kategori B:
Övrig digital media
Innefattar widgets, applikationer, digitala event, interaktiva verktyg och sociala medier.

Per Torberger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.