Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Investmentbolag in i Valentin & Byhr

Publicerad: 4 februari 2011, 09:12

Göteborgsbyrån Valentin&Byhr får en ny delägare. Investeraren Roberth Emanuelsson köper 30 procent av byrån från de sju delägarna. – Med honom ombord får vi kapital att fortsätta utveckla oss, säger Magnus Valentin, vd på Valentin&Byhr.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrMagnus Valentin

Magnus Valentin, vd på Valentin & Byhr. Foto: Resumé.

Roberth Emanuelsson har en bakgrund inom fastighetsbranschen där han har lyckats bygga upp en förmögenhet. Nu går han in som investerare, genom bolaget Arena Invest AB, i reklambyrån Valentin&Byhr med en ägarandel på 30 procent, trots att han inte har en reklambakgrund.

– Vi har en stark tillväxt. Med Roberth Emanuelsson som delägare blir vi ännu starkare och det här ger oss resurser att långsiktigt genomföra satsningar inom områden och marknader där vi ser en potential, säger Magnus Valentin i en kommentar.

Enligt honom går verksamheten redan bra. Men med det nya kapital som Roberth Emanuelsson pumpar in kan byrån satsa ännu hårdare.

– Som jag ser det har Valentin&Byhr en väldigt stor potential att utvecklas ytterligare och jag är väldigt glad att ha fått möjligheten att köpa in mig i bolaget. Grunden finns där redan, ett oerhört välskött företag med en ledning och ett antal delägare som varit verksamma i företaget under lång tid, säger Roberth Emanuelsson i en kommentar.

Den nya delägaren kommer inte att delta i det operativa arbetet på byrån.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.