Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IOGT-NTO + Miljonlotteriet = Vit jul

Publicerad: 1 november 2012, 07:14

Nykterhetsförbundet IOGT-NTO och Miljonlotteriet samarbetar i julkampanjen "Vit jul" genom att lansera en skraplott.


Ämnen i artikeln:

IOGT-NTO

"Vit jul"-kampanjen genomförs i december för sjätte året i rad. Denna  gång samarbetar nykterhetsförbundet IOGT-NTO med Miljonlotteriet och  lanserar skraplotten Vit jul.

Hela överskottet går till "Vit juls" verksamhet med att bedriva  jullovsaktiviteter för barn och unga och få fler vuxna som firar jul med  barn att avstå alkohol under julhelgen.

– Vi är glada att kunna stödja Vit Jul med en dedikerad lott. Vit Jul är  en kampanj som ligger oss extra varmt om hjärtat, säger  Miljonlotteriets vd Ludwig Alholt i en kommentar.

Bakgrunden till den årliga kampanjen är att närmare 400 000 barn lever i  familjer där någon vuxen har ett riskbruk av alkohol och syftet med "Vit jul" är att få fler vuxna som firar jul med barn att avstå från  alkohol under julhelgen.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den  borde vara. Vit juls verksamhet är en viktig del för att skapa fristäder  och ge barn en plats att gå till under jullovet, säger Linda Tjälldén,  verksamhetsutvecklare för kampanjen.

"Vit jul"-lotten är en onlinelott och finns att köpa på Miljonlotteriets  hemsida, kostar 20 kronor och finns till försäljning mellan den 1  november och den 27 december.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

IOGT-NTO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.