Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IP-Only uppmanar Stockholmarna att skaffa "riktigt" internet

Publicerad: 31 juli 2019, 11:52

Hälften av Stockholms innerstadsbor med tillgång till fiberuppkoppling använder den inte, det vill telekombolaget IP-Only i sin största kampanj någonsin uppmärksamma dem på.


Ämnen i artikeln:

FLB EuropaReklam

Det har gått många år sedan vi övergav de begränsade ADSL-modemen för betydligt snabbare internethastigheter. Dagens internetanvändande, framför allt streaming, kräver betydligt mer av ens uppkoppling än så.

Men trots det har 25 procent av de med ingrävd fiber, som möjliggör hög internethastighet, inte aktiverat tekniken. Tittar man specifikt på Stockholms innerstad är det hela 51 procent som inte aktiverat den. Oftast kommer inte beställningen av fiberoptik från de boende själva utan från hyres- eller bostadsvärden, vilket kan vara en delförklaring till de låga aktiveringstalen.

Ett av de företag som installerar fiberoptik är IP-Only, ett företag som nu går ut i sin största kampanj någonsin. Med copy som "Tusentals har upptäckt internet, dags för dig att göra det också!" och "Har du internet utan att veta om det?" parat med ett avskalat och udda formspråk vill de nu få allmänheten att tänka över om de har fiber ingrävt i sina hus och i så fall aktivera den. Flera av enheterna hänvisar dessutom till kampanjsajten skaffainternet.nu.

– Hela kampanjen handlar om att öka människors "fibermedvetande" och därför behövde vi göra något som sticker ut, något som får människor att haja till och lyfta på ögonbrynen. Genom våra smått absurda budskap och det nittiotalsosande manéret hoppas vi att folk får ett leende på läpparna och kanske ägnar sin uppkoppling en tanke, säger Kamran Alemdar, CMO på IP-Only.

Kampanjen är framtagen av FLB Europa och kommer att synas i lokaltidningar, sociala medier, uthomhusannonsering och radio, samt stadsdelsanpassade annonser i tunnelbanan.

– Vi har förstått att det här är en kunskapsfråga som vi måste fortsätta jobba med. Många vet inte ens om att de redan har tillgång till det som EU på riktigt kallar för ultrasnabbt internet och som – till skillnad från andra lösningar – har kapacitet att räcka åtminstone 70 år framåt. Riktigt, framtidssäkrat internet levereras via fiber, och det enda man behöver göra är att teckna ett abonnemang hos någon av alla operatörer, fortsätter Kamran Alemdar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FLB EuropaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.