Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IPG och WPP ber anställda att inte resa till Kina på grund av Coronaviruset

Publicerad: 30 januari 2020, 08:37

Reklamnätverken har bett sina anställda att inte åka till Kina på grund av spridningen av Coronaviruset som hittills tagit över 100 människors liv.


Ämnen i artikeln:

WPPIPGPublicis

The Drum skriver att IPG har utfärdat ett reseförbud till Kina och Hongkong medan WPP nöjer sig med att ge rådet till sina anställda att inte flyga till landet. Utbrottet av Coronaviruset började kring det kinesiska nyåret.

I ett internt meddelande från IPG skriver nätverket att beslutet har skett i samråd med rådgivare från den amerikanska smittskyddsmyndigheten. Reseförbudet har dock vissa undantag:

– Om det finns ett affärskritiskt motiv bakom resan måste den resande ha en skriftlig bekräftelse tillsammans med en chefs godkännande.

Även Publicis har skärpt kraven i resepolicyn och tillåter endast ”viktiga” resor till Kina. I dagsläget har 6065 insjuknat i Coronaviruset världen över, alla utom 68 infektioner har skett i Kina. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

WPPIPGPublicis

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.