Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IPG:s vinst faller

Publicerad: 25 februari 2013, 13:58

IPG:s rörelseresultat föll med 8,6 procent under 2012. Även omsättningen minskade något, vilket betyder att nätverket rapporterar klart svagare siffror än konkurrenterna Omnicom och Publicis.


Ämnen i artikeln:

IPGMcCann StockholmLowe BrindforsIUM

IPG omsatte 6,96 miljarder dollar under 2012, vilket är en minskning jämfört med de 7,1 miljarder dollar som nätverket drog in under 2011. Resultatet före skatt uppgick till 674,8 miljoner dollar, vilket är ett tapp med nästan 9 procent jämfört med året innan.

Jämfört med konkurrenterna är det ett klart svagare fjolår. Publicis Groupes resultat före skatt ökade med 18,7 procent, och Omnicom redovisade en ökning med 7,1 procent.

Ordförande Michael Roth förklarar det svaga resultatet med att kundförluster under 2011 drog ned fjolåret:

– 2012 utmanade oss i termer av tillväxt, mycket på grund av kundtapp under 2011. Men vi visade vår förmåga att kontrollera kostnader och att skapa värde genom vår starka balansräkning och avkastningen av kapital till våra ägare.

I Sverige äger IPG bland annat byråerna McCann Stockholm, Lowe Brindfors och IUM.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.