Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

IRM: Nästa år vänder det

Publicerad: 14 juni 2013, 10:43

2013 blir ett minusår för reklammarknaden. IRM spår att tappet skrivs till -1,5 procent för helåret. Men redan nästa år tror de på tillväxt.


Ämnen i artikeln:

IRM

IRM:s nya rapport "Reklam- och medieprognos 2013-2014" släpps i dag. Siffrorna visar en dyster marknad. Under årets första kvartal backade mediemarkanden med 5 procent jämfört med 2012. Men under april månad bromsades tappet. För helåret tror IRM på minskade investeringar i storleksordningen 1,5 procent.

Nästa år spår IRM att vi kommer få se tillväxt igen, delvis drivet av Fotbolls-VM, OS och Riksdagsval. Medieslagen som förväntas växa mest är mobilmarknadsföring, sök och webb-tv. Även traditionella etermedia, utomhus och butiksreklam kommer också att växa, enligt IRM.

– Det blir inga stora plus på mediemarknaden under 2014, vår prognos ligger på en tillväxt om en procent. Och då ska vi ta i beaktande att vi har två stora idrottsevenemang och ett val som alla bidrar positivt till utvecklingen. De strukturella förändringarna fortsätter att vara påtagliga, säger IRM:s vd Madeleine Thor i ett uttalande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IRM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.