Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ironiskt förlåt från Tele2 efter stämning

Publicerad: 16 maj 2013, 14:15

Stämningsansökan ledde till att Tele2 dömdes till ett vite på en miljon kronor om de inte drar in annonsen. Nu ger Tele2 konkurrenten en ironisk ursäkt i annonsformat.


Ämnen i artikeln:

Tele2Tre

På en helsida i dagens Metro syns lammet Francis skriva ordet "förlåt" på en griffeltavla. Bilden innehåller även en text där teleoperatören bland annat ber om ursäkt för att de "gjort folk medvetna om att vissa operatörer sätter en maxgräns för surfhastigheten på sina abonnemang". I inledningen omnämns även stämningen från Tre.

På Tre är de inte vara så roade av konkurrentens annonskupp.

– Det är tveksamt om kunderna förstår vad Tele2 pratar om i annonsen, säger Erik Hörnfeldt, pressansvarig på Tre, till Resumé.

I stämningen får Tele2 kritik av Tre på flera punkter för hur abonnemanget Volym har marknadsförts.

– Det var 11 påståenden som antingen var felaktiga eller inte bestyrkta, säger Erik Hörnfeldt.

Tele2 berättar att det funnits en baktanke med den strategiska annonsen.

– Vi vill med skämtsam ton nypa en av våra konkurrenter i sidan såklart, men framförallt vill vi ta tillfället att berätta om våra erbjudanden för våra kunder i vår pågående kampanj, säger Johan Masironi marknadschef Tele2 Privat, till Resumé.

Marknadsdomstolen har kommit fram till att Tele2 ska betala ett vite på en miljon kronor om teleoperatören inte drar in kampanjen i fråga.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Tele2Tre

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.