Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Isbjörn på Londons gator var levande annons

Publicerad: 28 januari 2015, 09:31

Bild ur filmen

Uppgifterna om att en isbjörn rörde sig fritt i London fick snabb spridning. Men det hela visade sig vara en annons för att uppmärksamma premiären av en ny dramaserie.


Ämnen i artikeln:

SkySVT

I London satte i tisdags en enorm isbjörn skräck i stadens invånare. Den stora besökaren iakttogs först i tunnelbanan och senare ute på gatorna i London. På sociala medier spreds bilder och videomaterial på den stora björnen.

Men det hela var iscensatt för att uppmärksamma premiären av Fortitude, ett nytt kriminaldrama som ska sändas i tv-kanalen Sky Atlantic. Fortitude är namnet på den fiktiva arktiska stad som tv-serien utspelar sig i, där är antalet isbjörnar är fler än antalet invånare. Den avancerade animerade björnen har skapats av experter på specialeffekter på bolaget Millennium FX i Hollywood. En grupp på 19 personer har varit iblandade i processen som tog åtta veckor.

Premiäravsnittet av serien visas i Sky Atlantic torsdag 29 januari. Fortitude har köpts in av Sveriges Television och har premiär i SVT1 den 22 februari.

Se filmen om hur tillverkningsprocessen gick till här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

SkySVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.