Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Italien inför totalförbud mot spelreklam

Publicerad: 2 januari 2019, 07:44

Foto: Montage: Andreas Elgstrand

Ingen mer spelreklam i italiensk tv och radio. Så lyder lagen som nu infallit. Italien är därmed det första landet i Europa som inför denna typen av förbud.


Ämnen i artikeln:

SpelreklamReklam

Förbudet klubbades redan i somras och innebär ett totalförbud för spelbolag att marknadsföra sig i italiensk radio, tv och på nätet. Detta kommer innebära stora förluster för de italienska fotbollsklubbarna, som i dagsläget sponsras av olika spelbolag, skriver Aftonbladet.

Beslutet ska bland annat bero på det stora antal spelmissbrukare som finns bosatta i landet. Italien är därmed det första landet i Europa att införa ett totalt förbud mot spelreklam.

Här i Sverige har spelregleringen precis slagit in. Under hösten har totalt 60 licenser beviljats för både svenska och utländska spelbolag och de är nu skyldiga att betala spelskatten som uppgår til 18 procent. Den nya lagen innebär också en förändring i mediemixen när bland annat TV4, som tidigare inte har haft annonser, nu ger sig in i leken.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpelreklamReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.