Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Jag betalade för en månad sedan”

Publicerad: 3 juni 2014, 07:59

Christian Remröd

Foto: Björn Elgstrand

Medieentreprenören Christian Remröd var skyldig staten 1,3 miljoner. Men skatteskulderna betalades för en månad sedan. Nu kritiserar han medierapporteringen. – Det är lite udda att rapportera om min privata egendom. Jag har svårt att se allmänintresset, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketChristian Remröd

Resumé har vid olika tillfällen rapporterat om Skatteverkets beslut mot medieprofilen Christian Remröd som i vintras begärdes i personlig konkurs.  Allt började när Skatteverket ifrågasatte hans deklarationer.

Myndigheten har bland annat upptaxerat honom med nära 1,5 miljoner kronor. Enligt Skatteverket ska han ha trasserat flera falska fakturor. I vintras ansökte Skatteverket Christian Remröd ska försättas i personlig konkurs hos Stockholms Tingsrätt.

Enligt Skatteverket ansökan har skulderna sedan 2012 växt till sig och Remröd är nu sammanlagt skyldig staten mer än 1,3 miljoner kronor. Samtidigt saknar han tillgångar. Christian Remröd berättar för Resumé att han betalat Skatteverket pengarna som han är skyldig och att konkursansökan har återkallats.

– Jag betalade för en månad sedan. Varför skulle jag inte göra det.

Samtidigt kritiserar Christian Remröd medierapporteringen.

– Det är rapporteringen som har varit konstig. Det är lite udda att rapportera om min privata egendom. Jag har svårt att se allmänintresset när det inte handlar om mina företag.

Christian Remröds beskattning är alltjämt under överklagan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.