Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Jag blev inte så glad"

Publicerad: 19 maj 2010, 14:21

För drygt en månad sedan hoppade 19 medarbetare av från Cordovans digitala byrå. Det drabbar bolaget hårt ekonomiskt. Men nu gör man en nystart genom att slå ihop tre bolag.


Ämnen i artikeln:

Cordovan DigitalCordovan Group

Rolf Jansson.

Cordovan Digital, Cordovan Admire och Cordovan Marketing slås nu ihop till Corovan Communication som får runt 65 anställda. Koncernchefen Rolf Jansson togs på sängen när de 19 personerna sa upp sig i enad trupp.
– Det var en total överraskning. Jag blev inte så glad, så här får det egentligen inte gå till.

Han vill inte sätta någon prislapp på vad avhoppet innebär.
– Det är klart att 19 personer som har som ambition att ta med sig kunderna innebär en hel del för byråintäkten. Men vi har lyckats behålla en del av kunderna.

Avhoppen satte också käppar i hjulen för Corovans affärer.
– Vi var i stort sett klara med två förvärv när det här hände. Det fick vi lägga på is då, men nu tittar vi åter på nya förvärv.

Företaget kommer också att växa organiskt. Flera nya medarbetare är på väg in i koncernen. Vd för det sammanslagna bolaget Cordovan Communication blir Birgitta Andrén Åkerblom som sedan årsskiftet haft motsvarande tjänst för Cordovan Marketing.

I början av april kunde Resume.se avslöja att avhopparna startade nya verksamheten Dear Friens, som är uppbackad av byggmiljonären Ola Serneke.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.